Pyöräilyreitit

Suomi on täynnä toinen toistaan upeampia pyöräilyreittejä. Niiden haastavuustasot vaihtelevat, ja joitakin niistä suositellaan ainoastaan kokeneille liikkujille. Useimmat reiteistä kuitenkin sopivat koko perheelle, joten lapsetkin pääsevät mukaan yhteiselle retkelle. Etsiessäsi mahdollisimman kaunista luontoreittiä kannattaa suunnata Saariston Rengastielle Turun saaristoon. Saariston rengastie tarjoaa upeita maisemia, joihin ei kyllästy useammankaan vierailukerran jälkeen. Matkan varrella on mahdollista poiketa esimerkiksi lapsille mieluisaan Muumimaahan, sillä Rengastie kulkee myös Naantalin läpi. Suomi on täynnä upeita matkailukohteita, joten miksi siis lähtisit merta edemmäs kalaan. Unohda Kanariansaaret ja Turkki, ja lähde sen sijaan erilaiselle lomamatkalle Suomen kauneimpiin maisemiin, joissa voit yhdistää suosituilla paikoilla vierailemisen luonnossa liikkumiseen.pyorailyreitit-2

Matkassa lasten kanssa

Lasten kanssa matkustettaessa tulee kiinnittää huomiota moniin seikkoihin, jotka vaihtelevat lasten iän mukaan. Yksi on mahdollisten pysähdyspaikkojen selvittäminen jo etukäteen. Tämä pätee niin automatkailuun kuin luonnossa liikkumiseenkin: varsinkin pienet lapset saattavat väsyä nopeasti ja nälkäkin voi yllättää. Väsymisen välttämiseksi on kävelyreiteille hyvä varata pienille lapsille mukaan rattaat. Esimerkiksi sateenvarjorattaat kulkevat kätevästi mukana matkalla, sillä kokoontaitettavuutensa vuoksi ne mahtuvat pieneenkin kuljetustilaan. Rattaiden lisäksi mukaan kannattaa pakata runsaasti syömistä ja juomista, pieniä herkkuja unohtamatta. Reitiksi on parasta valita mahdollisimman helppo ja tasainen reitti, joka ei myöskään saa olla liian pitkä. Lapset innostuvat uusista paikoista helposti, joten jos reitti on tarpeeksi lyhyt, he jaksavat mahdollisesti kävellä tai pyöräillä sen itsenäisesti alusta loppuun saakka. Saariston Rengastie sopii tähän loistavasti. Reitti on kokonaisuudessaan noin 200 kilometrin mittainen, mutta siitä voi helposti valita itselleen sopivan pituisen pätkän. Rengastien varrelta löytyy paljon ravintoloita ja hotelleja, joten reitti soveltuu mainiosti viikonkin mittaiselle reissulle. Mikään ei ole niin mukavaa kuin koko perheen pakkaaminen autoon ja hauskan loman viettäminen yhteisen tekemisen merkeissä.

Suomi on pullollaan kiinnostavia pyöräreittejä

Suomesta löytyy loistavia pyöräilyreittejä kaikenikäisille ja jokaiselle taitotasolle. Mikä olisikaan ihanampaa, kuin lähteä yhdessä joko perheen tai ystävien kanssa pyöräretkelle luontoon? Merkittyjä reittejä on paljon, ja niiden varrelta voi löytää niin nähtävyyksiä, ravintoloita kuin hotellejakin. Jätä siis auto parkkiin ja hyppää pyörän selkään. Paljon puhuttu Saariston Rengastie viehättää kauniilla maisemillaan, mutta upeaa luontoa löytyy muualtakin. Esimerkiksi Urho Kekkosen kansallispuisto Pohjois-Pohjanmaalla tarjoaa mahtavan jylhät metsämaisemat. Tämä reitti on tosin sen verran haastava, että aivan pienten lasten kanssa puistoon ei kannata lähteä. Sen sijaan esimerkiksi Turun Ruissalon maisemat sopivat kaikenikäisille. Ruissalo on tasaista aluetta, jonka varrelta löytyy myös uimaranta. Sinne voi tehdä hauskan ja helpon päiväretken vaikka isommallakin porukalla. myös Ahvenanmaalla riittää kiinnostavia reittejä, joten laivaan hyppääminen voi myös olla varteenotettava vaihtoehto. Laivamatka Ahvenanmaalle ei ole pitkä, ja laivaan voi tuoda matkassaan oman pyörän. Ahvenanmaalta saat muistoksi erilaisen lomakokemuksen, joten tätäkin vaihtoehtoa kannattaa harkita. Voisiko merellinen ilmasto ja saariston ruokakulttuuri olla sinun juttusi? Se selviää ainoastaan kokemalla!