Onnistuuko pyöräily talvisin

Pyöräily onnistuu hyvin myös talvisin

Pelottaako vai kiinnostaako sinua pyöräily talvisin ? Pyöräily on erittäin hyvä liikuntamuoto myös talvella, mutta valitettavan moni pitää pyöräilystä taukoa talvisin ja rospuuttokauden aikana. Talvipyöräilyn esteenä saattaa usein olla liukkaus, kylmyys, henkilön huono verenkierto ja pyöräteiden heikko kunto. On tärkeää miettiä, millaisella pyörällä haluaa talvisin ajaa. Säännöllisesti pyöräilevän kannattaa hankkia pyöräänsä nastarenkaat sekä käyttää laadukkaita osia napojen ja voimansiirron osalta. Lokasuojien pitäisi olla riittävän pitkät ja leveät, jotta ne toimivat lumisohjossa ja rospuuttokautena todella hyvin. Syksyn ja talven pimeillä keleillä pitää ehdottomasti käyttää heijastimia. Heijastimia voi laittaa renkaisiin tai omiin vaatteisiin ja myös kypärää kannattaa käyttää. Turvallisuus on aina se ykkönen. Kysymys siis kuuluu, onnistuko pyöräily talvisin ? Kyllä onnistuu!

Pyörien kunnossapito talvisin

talvipyöräilyyn tulee varustautua muun muassa heijastimin. Olet varmaan kuullut useasti sanottavan, että ” heijastin on edullinen henkivakuutus. ” Valitettavan moni ei kuitenkaan liikkuessaan heijastinta käytä, vaikka se edistää sekä henkilön omaa, että muiden tielläliikkujien turvallisuutta. Minkälaisen heijastimen sitten valitsisin ? Pyörässä voi edessä sekä takana käyttää ledivaloa, ja heijastimia voi laittaa renkaisiin sekä vaatteisiin. Ledivalojen käyttäjien pitää huomata myös, että edessä pitää käyttää valkoista ja takana punaista valoa. Talvella ( kuten aina ) pyörän on oltava huollettu. Huonokuntoisella pyörällä ajamaan ei pidä koskaan lähteä. Pyörälle kannattaa vuosittain suorittaa talvihuolto tai tarkastus, jolloin ajo on turvallista. Jarrujen pitää toimia, vaijerit kiristää ja ketjut öljytä. Muista myös pukeutua oikein talviajoon, silloin pyöräilystä voi nauttia vuodenajasta riippumatta.

Talvipyöräily on oivaa liikuntaa

Talviliikunta on hauskaa aktiiviselle liikunnan harrastajalle. Oletko aktiivinen ja innokas liikunnan harrastaja ? Jos olet, niin silloin talvi on sinun vuodenaikasi! Kävely, hiihtäminen, luistelu ja talvipyöräily ovat erinomaisia tapoja nauttia raikkaasta talvi-ilmasta. Kunnon kohottaminen ja terveyden parantaminen onnistuu talvipyöräilyn parissa loistavasti. Kerrospukeutumista on hyvä suosia talvisin, samoin tuulelta suojaavia vaatteita. Pää, kädet ja jalat pitää luonnollisesti suojata pakkaselta. Pyöräteiden huonosta voi raportoida eteenpäin kyseisen pyörätien ylläpitäjälle. Ely-keskukseen voi ilmoittaa kaikista yleisten maanteiden varrella sijaitsevista väylistä. Talvella pyöräily tuo mukanaan enemmän iloja kuin haittoja. Pyörän voi työpäivän ajaksi joutua lukitsemaan pakkaskeleillä, silloin on tarpeellista pitää mukana lukkosulaa. Sytkäri auttaa myös asiaan. Sellainen kannattaa siis hankkia, vaikket olisikaan tupakoitsija. Talvipyöräily on oivaa liikuntaa, kun siihen varustaudutaan oikein.