Maastopyöräreitit

Pyöräily on hieno tapa lähestyä luontoa. Matkatkin taittuvat nopsasti, eikä sitä edes huomaa, miten nopeasti on tullut poljettua 10 kilometriä. Pyöräilyä voi harrastaa joko yksin tai sitten porukalla. Jos tykkää maastopyöräilystä, niin löytyypä Suomestakin hienoja mahdollisuuksia maastopyöräilyyn. Lapin upeissa maisemissa pyöräileminen on upea elämys. Kuusamossa on haastavia reittejä kilometrikaupalla. Pisin on jopa 605 kilometriä, josta 500 kilometriä on merkittyä reittiä. Reittejä siis löytyy kaikille pyöräilystä innostuneille. Pääset jopa tutustumaan luontoon ihan omaan tahtiisi. Kuusamon reitit kulkevat yleisiä teitä, mutta myös metsäautoteitä unohtamatta pieniä maasto-osuuksia. Joten ei muuta kuin asianmukaiset varusteet päälle ja pyörän selkään! Pyöräilysafaritkin ovat halutessasi mahdollisia!

bicycles_and_winterAutenttinen luontokokemus kaikille

Tiesitkö, että Fiskarsin Ruukissa on mahdollisuus harrastaa maastopyöräilyä? Sinne on tarkoitus avata noin 60 kilometriä ulkoilureittejä, joita pitkin pääset suhaamaan pyörällä näppärästi. Ideana on luoda uutta ulkoilu- ja liikuntakulttuuria Suomeen, mutta samalla antaa mahdollisuus nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta yksin tai kaveriporukalla. Fiskars tarjoaa hauskoja uusia reittejä kaikenikäisille ja tasoisille pyöräilijöille. Reitit on värikoodattu vaikeusasteiden mukaan, joten kaikille löytyy varmasti sopiva reitti. Myös lapsille ja nuorillekin on teetetty omat harjoittelualueet, joissa voi tutustua pyöriinsä ja taitoihinsa. Fiskarsiin rakennetut reitit ovat kaikki ammattilaisten tekemiä ja vielä lisäksi ne tukevat paikallista työtä. Kaikki reitit kunnioittavat luontoarvoja ja näin ollen luontokokemukset säilyvät aitoina. Eikä sitä tiedä, jos vaikka onnistut bongaamaan ketun tai jäniksen! Mitä olisikaan maastopyöräily ilman korkeuserojen tuomia haasteita? Fiskarsin reitiltä löytyy myös yli 60 metriä korkeita mäkiä, joissa riittää poljettavaa. Tarpeeksi monta kertaa kun näissä mäissä polkee ylämäkeen, niin lihakset vahvistuvat ja syke nousee. Fiskarsin pyöräilyreitistä voi nauttia myös talvella, koska sijaintinsa ansiosta kelit sallivat pyöräilyn pidempään.

Silmät ja korvat auki maastossa

Pyöräillessä tulee pitää silmät ja korvat auki. Ole varovainen, sillä esimerkiksi Salpausselällä maastopyöräilijöihin on kohdistunut ilkivaltaa. Yle.fi on uutisoinut, että Salpausselän kuntopolulle on ilmestynyt puunkappaleita ja isoja rungonpalasia, jotka on selvästi jonkun toimesta raahattu paikalle metsästä. Vaikka niitä on siivottu pois, ovat rungot ilmestyneet takaisin. Yhdessä artikkelissa spekuloitiin, että kyseessä on joku, joka on säikähtänyt nopeasti ohi ajavaa maastopyöräilijää. Reitin mäkisyyden takiakin ollaan huolissaan siitä, että vauhti voi joskus olla liian kova ja jos kaarteessa yhtäkkiä on tukki poikittain, niin ei sitä välttämättä ehdi väistää ajoissa. Rungot pystyssä olevine oksineen voivat aiheuttaa pahaakin jälkeä. Pyöräillessä olkaa siis erityisen varovaisia ja muistakaa asianmukainen varustus aina kypärää myöten. Alamäissä ei myöskään kannata ajaa liian lujaa, sillä pyörän rengas voi tökätä maassa olevaan esteeseen. Tökkäyksestä johtuva onnettomuus voi päättyä hyvinkin ikävästi. Muista myös kunnioittaa muita reitillä liikkujia, sillä jokainen haluaa nauttia niin pyöräilystä kuin muustakin elämästä rauhassa ilman turhia hankaluuksia. Tämä meidän jokaisen tulisi muistaa jokapäiväisessä elämässä!