Talvipyöräily – osta sopivat varusteet

Suomessa voi pyöräillä ympäri vuoden. Talvipyöräily vaatii kuitenkin paljon enemmän kuin kesällä pyöräileminen. Hyvien vinkkien avulla jokainen voi päästä alkuun talvipyöräilyssä. On kuitenkin selvää, että talvipyöräilyä harrastava joutuu panostamaan varusteisiin. Esimerkiksi niin sanotut fatbiket maksavat jopa yli tuhat euroa, joten aivan pienelle budjetille ne eivät ole. Pyörää ja muita varusteita varten voi tarvittaessa hakea lainaa esimerkiksi osoitteesta https://www.rahalaitos.fi, josta lainaa saa nopeasti.

Kun pyörällä halutaan ajaa myös talvella, on silloin kiinnitettävä huomiota myös pyörän laatuun. Kaikkein halvimmat pyörät eivät yleensä ole kovinkaan laadukkaita ja ne voivat olla erittäin raskaita ajaa talvella. Sen sijaan kalliimmat pyörät tarjoavat parempia ominaisuuksia talvipyöräilyyn. Sen lisäksi myös renkailla on väliä. Mitä paksummat renkaat ovat, sitä helpompi niillä on ajaa liukkaalla kelillä ja paksussa lumihangessa.

Fatbiken lisäksi myös cyclocross on monen suosima pyörämalli. Cyclocrossilla ajettaessa ajoasento on pystympi kuin muilla malleilla, joten se helpottaa polkemista hankalassa kelissä. Toinen hyvä vaihtoehto on sähköpyörä. Sähköpyörä helpottaa polkemista, mikä auttaa erityisesti silloin, kun lunta on kertynyt enemmän. Pyörään kuin pyörään kannattaa hankkia nastarenkaat. Nastarenkaiden kohdalla pyöräileminen on turvallisempaa silloin, kun tiellä on jäätä tai lunta. Renkaat eivät luista, jolloin pyöräilijä voi polkea vapaammin ja nauttia turvallisuuden tunteesta.

Varaa aikaa matkaa varten

Matkantekoon tulee varata entistä enemmän aikaa silloin, kun pyöräillään talvella. Luminen ja jäinen tie hidastaa matkaa. Jos pyörällä mennään siis vaikkapa töihin tai kouluun, tulee matkaan lähteä paljon aikaisemmin. Säätilaa on syytä tarkkailla, jotta talvipyöräily voi onnistua huolettomasti. On myös syytä osata pukeutua sään vaatimalla tavalla. On tavallista, että aamuisin lämpötila on paljon miinuksen puolella. Pyöräillessä tulee muutenkin kylmä, joten pyöräilijän kannattaa varautua vähintään hanskoilla, pipolla ja kaulahuivilla. Myöskin lämmin alusasu tulee kysymykseen monissa tapauksissa.