Osta polkupyörät työntekijöiden käyttöön Qredin yrityslainan avulla

Kaikki meistä tietävät ja tuntevat takuulla autoedun. Se tarkoittaa siis sitä, että yritys ostaa auton työntekijänsä käyttöön. Nyt yritysten on kuitenkin mahdollista ostaa myös työsuhdepyöriä työntekijöille, jotka kulkevat töihin pyöräillen tai jotka tarvitsevat pyörää työtä tehdessään.

Työsuhdepyörien suhteen on tulossa muutoksia vuonna 2021. Silloin työsuhdepyörän voi saada jopa täysin verovapaasti käyttöönsä. Pyörän hinta voi olla maksimissaan 3 600 euroa. Sitä kalliimmista pyöristä joutuu maksamaan veroa, mutta toisaalta raja on laitettu niin korkealle, että harvat pyörät maksavat tuota summaa enemmän. Aikaisemmin kyseinen raja oli 1 200 euroa.

Yrittäjä voi hyödyntää yrityslainan pyörien hankkimiseksi

Yleensä työsuhdekäyttöön hankittavat pyörät ovat sähköpyöriä, jolloin työntekijän kulkeminen onnistuu helposti. Sähköpyörät houkuttelevat työntekijöitä valitsemaan pyörän yhä useammin auton sijasta. Koska ympäristöystävällisyys on monen yrityksen tärkeimpiä arvoja, on sähköpyörien hankkiminen noussut aina vain tärkeämmäksi asiaksi. Pyörien hankkiminen tulee myöskin edullisemmaksi kuin autojen hankkiminen.

Yrittäjän ei kannata kuitenkaan missään nimessä tehdä suuria investointeja ja maksaa niitä kerralla. Se voi pahimmillaan aiheuttaa taloudellisia hankaluuksia yritykselle. Niinpä yrityksen kannattaa maksaa hankinnat erissä. Sen voi tehdä helpoiten hakemalla yrityslainaa. Yritysten keskuudessa suosittu Qred on palvelu, josta jokainen yritys voi löytää omiin tarpeisiinsa sopivan lainan. Lainaa voi hakea suoraan netissä ja päätöksenkin saa yleensä välittömästi. Näin pyörien hankkimisen kanssa ei tarvitse aikailla, vaan pyörät voi ostaa vaikka samana päivänä, kun lainarahat kilahtavat yrityksen tilille.

Kuka voi hankkia työsuhdepyörän?

Työsuhdepyörä on siis työnantajan tarjoama etu. Riippuu työnantajasta, tarjotaanko työpaikalla kyseistä etua. Työnantajan tulee siis ensin sallia kyseinen etu ennen kuin pyörä voidaan hankkia. Pyörä on tarkoitettu työntekijän käyttöön. Työmatkojen lisäksi sillä voi ajaa aivan hyvin myös vapaa-ajalla, joten käyttöä ei ole rajattu ainoastaan työhön liittyviin menoihin käytettäväksi.

Yksi suomalaisen yhteiskunnan suurimmista haasteista on työikäisten huono kunto. Siksi hallitus päätti vuoden 2020 elokuussa pidetyssä budjettiriihessä, että työikäisiä voitaisiin saada liikkumaan enemmän kannustamalla työnantajia hankkimaan työsuhdepyöriä. Vuonna 2020 tilanne on se, että jopa 80 prosenttia työikäisistä liikkuu liian vähän. Nähtäväksi jää, saadaanko uudella verohelpotuksella kyseistä lukua alhaisemmaksi. Uusi verohelpotus koskee niin tavallisia polkupyöriä kuin sähköpyöriäkin. Yleensä työntekijä voi valita pyöräänsä tulevat varusteet, mutta tästä tulee sopia tarkemmin työnantajan kanssa.

Työsuhdepyörä hankitaan usein ostamalla sellainen yritykselle ja sitten tarjoamalla se työntekijän käyttöön. Toinen vaihtoehto on hankkia polkupyörä leasingin avulla. Silloin verotuksessa otetaan huomioon se, kuinka paljon pyörästä maksetaan vuoden aikana. Verotus hyvittää enintään 1 200 euroa vuonna 2020 ja 3 600 euroa vuonna 2021.